05.12.2023 | 10:40
Увеличават данъчната оценка на сградите, за да ни надуят данъците?
Депутатите ще гласуват промените в Закона за местните данъци и такси

Бюджетната комисия в парламента гласува на второ четене промените в Закона за местните данъци и такси, съобщава Нова телевизия. Миналата седмица депутатите приеха предложенията за поправки на първо четене в пленарната зала.

Текстовете предвиждат възможност за увеличаване на данъчната оценка на сградите, което може да доведе до покачване на местните данъци и такси.

Междувременно БНТ съобщи, че парламентарната Комисия по бюджет и финансите ще продължи с обсъждането на второ четене на промените в данъчните закони. Депутатите трябва да гласуват поправките в Закона за корпоративното подоходно облагане, в Закона за ДДС и в този за местните данъци и такси.

Миналата седмица комисията не прие голяма част от предложенията на финансовия министър Асен Василев. Решено беше кешовите плащания да останат до 10 000 лв.

Почти всички парламентарни групи без ПП/ДБ гласуваха да отпадне и спорния текст, познат като “Донос-бонус”. Не беше приета и идеята за облагането на бакшишите. Облагането на прикрити граждански договори като трудови също беше отменено. ДДС ставката за ресторантьорите засега остава 9%.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране