24.01.2015 | 13:56
В автопарка на депутатите – яхта, 6 трактора и комбайн
Съпругата на Ердинч Хайрула е собственик на трактор “Янмар”

Яхта, моторна лодка, 6 трактора, 1 комбайн и няколко мотора. Това разнообразие в автопарка на парламента този мандат става видно от декларациите на народните представители пред Сметната палата.

БСП е групата с най-много земеделци – 3-ма от четиримата собственици на трактори. Димитър Димитров е сред депутатите с най-богат автопарк. Той има два трактора – МТЗ80 и “Беларус МТЗ952”, и ремарке за товарен автомобил. Обявил е и мотор “Възход 175”.

Колегата му Кирчо Карагьозов също има два трактора – ТК80 и “Беларус”, собствеността на които дели със съпругата си. Той е “едни гърди напред” със собствен комбайн “Токано”, купен през 2013 г. за 250 хил. лв. Добрин Данев също е в групата на “трактористите”, както на шега ги наричат колегите им. В ДПС пък съпругата на Ердинч Хайрула е собственик на трактор “Янмар”.

Повечето от тях карат коли на фирми или взети от приятели и роднини, а не с возилата, които са декларирали пред Сметната палата. Стефан Дедев от ГЕРБ например кара луксозен “Мерцедес S500”, предоставен му от приятел, докато неговото волво е на ремонт. “Много бих искал колата да е моя и да я декларирам”, с усмивка казва той.

С “Мерцедес ML320” идва на работа Васил Антонов от БСП. Джипът е на една от фирмите му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране