12.03.2023 | 17:17
Молдова е на прага на гражданска война заради Украйна
Протестиращи влязоха в сблъсък с полиция днес, има ранени

Тежки сблъсъци между протестиращи и полицаи в Кишинев, след като поддръжници на опозиционната партия Шор в Молдова излязоха в неделя на нов митинг срещу политиката на Мая Санду, нарастващите цени и „въвличането на страната във война“, предаде агенция „Франс Прес“.

Колоната от демонстранти тръгна от централния столичен булевард „Стефан Велики“, водена от депутати от парламентарната фракция на Шор и граждански активисти. Според соросоидните медии, всичко това е организирано от Русия, за да се неутрализират „западните ценности и демокрацията“.

Припомняме, че десетки хиляди се стекоха на протест в Прага срещу чешкото правителство и подкрепата му за Украйна.

Хората носят транспаранти и плакати с надписи „Срам“, „Не е нашата война!“, „Спрете ръста на цените“, „Искаме достоен живот“,  „Не ни заплашвайте с прокуратурата!“,  „Оставка на Мая Санду“, както може да се види от снимки и видеа, които се споделят в социалните мрежи, предава Блиц. Прозападната президентка Мая Санду вече заяви, че протестът със сигурност ще прерасне в безредици.

Тя изрази увереност, че Русия стои зад организирането на протестите. Междувременно демонстрантите скандират „Русия!“, а полицията насилствено отнема мегафони. Започнаха и сблъсъци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране