07.03.2024 | 19:27
В ПАОК взеха изненадващо решение за Десподов
Националът ще играе на върха на атаката при гостуването на Динамо Загреб

Българският национал Кирил Десподов ще играе на върха на атаката на ПАОК при утрешната визита на тима на Динамо (Загреб) в турнира Лига на Конференциите, а не на своя обичаен пост на фланга. Това съобщи репортерът Димитрис Цорбадзиоглу от радио sport-fm.gr.

„Десподов ще трябва да използва качествата си като таран, тъй като нападателят Али Самата не е на разположение. Самата преминава в момента лечение поради проблема си с гърба и няма да пътува до Загреб. А в ПАОК не разполагат с други опции. Луческу иска да има варианти и в движение на мача на терена. Българинът е във форма и не бива да бъде ваден от състава, а пускането му на върха дава шанс да го премести в течение на мача на фланга“, се казва още в информацията.

Вратарят Живко Живкович също е извън мисията на „двуглавия орел от Севера“ , тъй като продължава да страда от вирус, както и Уилям Троост-Еконг , Янис Михайлидис и Джоан Састре. Последните трима продължават програмата за рехабилитация, която следват, и също са извън списъка.

Тренировката днес на ПАОК започна с игра за загрявка и притежание на топката, последвана от работа върху тактическата част, с акцент върху развитието на атаките и завършващи удари, както и специална програма за статични положения.

„В дните преди мача самият старши треньор на ПАОК Разван Луческу, спомена, че е възможно в даден момент в зависимост от развитието на мача да да бъде принуден да използва Десподов на върха на атаката. Още при пристигането на българина на стадион Тумба Луческу подчерта, че е може да се случи, но би искал да го избегне. Медията също така допълва, че в този вариант на използване на наличните футболисти в предни позиции ПАОК е вкарал общо 109 гола досега от началото на подготовката, от които 66 в първенството“, пише още на сайтът на спортното радио от Гърция.

Първата осминафинална среща от турнира на УЕФА Лига на Конференциите започва в 22:00 часа българско време на стадион Максимир в хърватската столица, а реваншът е седмица по-късно на 14-и.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране