26.02.2022 | 11:53
В спецслужбите има страшен отпор срещу новото управление
Шефове заплашвали колеги с предстояща смяна на ситуацията у нас, казва депутатът Николай Радулов

Депутатът от ИТН Николай Радулов обвини службите за сигурност в това, че „не са на нивото на ситуацията“ в разгара на войната в Украйна и че част от наследените от ГЕРБ ръководители в тях заплашват останалите си колеги с уволнения и наказателно преследване при смяна на властта.

„Службите са в абсолютно същия вид, в който бяха преди две години, лидирани от хора, които не са достатъчно компетентни. Получавам непрекъсната информация, че част от тези ръководители, които са привърженици на миналото управление, вече заплашват останалите: „Ще видите какво ще стане, ситуацията ще се смени и тогава ще ви изгоним всички и ще има наказателно преследване“. Има страшен отпор в момента в специалните служби по отношение на новото управление“, каза Радулов в интервю за бТВ.

Той ги описа като „непроизводителни и неработещи нищо“, като даде за пример липсата на оценка по повод руския газопровод „Балкански поток“, построен „с наши пари от руски строителни компании под прикритието на една фирма „Аркад“, охранявани от руски частни организации“ срещу по-голяма сума пари от тази, за която България поръча самолети F-16.

„Tази криза ни дава възможност да направим преглед на специалните служби, да погледнем съобразно ситуацията в Украйна какво се случва при нас, защото при нас също има пета колона, руското посолство въобще не спи, това трябва да е урок за нашите служби“, каза Радулов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране