02.04.2024 | 12:31
Вълка ли саботира бутането на сарая си край язовир „Искър“?
Кабелите на багерите са прерязани, кола пречи на достъпа до ловното стопанство

Неизвестни лица саботират премахването на незаконните сгради на територията на Държавно ловно стопанство „Искър“,  предаде БНТ.

Днес заместник-кметът по финансите на София Иван Василев се опита да извърши проверка в базата. От нея стана ясно, че порталът на стопанството е препречен с автомобил, който не позволява на строителната техника да влезе и да продължи бутането. Освен това багерите на общинското дружество „Софекострой“ са с прерязани кабели. Поради тези причини събарянето на сградите, което започна в петък, е било преустановено през почивните дни и вчера. От Столична община съобщиха, че ще се сезират прокуратурата за повредената техника.

В присъствието на журналисти Василев направи неуспешен опит да се свърже по телефона с шефа на ловното стопанство Иван Дивизиев. Същото се случи и при позвъняване на Валентин Чамбов, който е директор на предприятието, под чиято шапка е стопанството край язовир „Искър“. Василев поясни, че вчера е говорил с Дивизиев, който му обяснил, че не знае чий е автомобилът, пречещ на достъпа до управляваната от него база.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране