01.02.2015 | 22:59
“Вълците” сдъвкаха и изплюха „Байерн”
Баварците стартираха катастрофално пролетния полусезон–- 1:4

„Вълците” буквално сдъвкаха и изплюха хегемона в Германия от последните години – „Байерн”, на старта на пролетния полусезон в Бундеслигата.

„Волфсбург” разгроми шампионите с 4:1 в първия мач след зимната пауза и не само запази втората си позиция, но и свали на 8 точки изоставането от баварците, които въпреки тежкото поражение продължават да водят категорично в класирането. За мюнхенския колос това беше първо поражение в немското първенствоза този сезон, като на „Фолксваген Арена” тимът на Хосеп Гуардиола допусна точно толкова голове, колкото във всичките си мачове от шампионата до момента – 4.

Холандският нападател Бас Дост откри още в 4-ата минута и пак той удвои в добавеното време на първата част, като между неговите попадения „Байерн” пропусна отлични възможности да изравни. Белгийският национал Кевин де Бройне пък два пъти направи безпомощен Мануел Нойер в 53-ата и 73-ата минути, а между неговите точни удари Хуан Бернат все пак върна един гол за гостите.“Вълците” посветиха успеха на покойния си съотборник Жуниор Маланда, загинал в катастрофа преди 3 седмици.

В негова памет мачът започна с едноминутно мълчание. „Просто нямаше как да бъде по-добре. Като вземем предвид трагедията с Маланда, може би нямаше човек, който да очаква да се случи подобно нещо”, заяви един от героите – Бас Дост.„Волфсбург” беше по-добрият отбор на терена тази вечер. Вкараха ни голове в най-решителните моменти – в началото и в края на първото полувреме. Загубата ни е заслужена”, отбеляза лаконично Гуардиола, а вратарят Нойер се заинати: „Не започнахме добре втория полусезон, но никаква катастрофа не ни е сполетяла”.

След категоричния успех „вълците” пък са на път да финализират трансфера на Андре Шурле. Германският национал ще бъде привлечен от „Челси” за 22,5 милиона евро. „Всичко между двата клуба е уточнено, но все още липсват подписите под сделката”, разкри Инго Хаспел – агентът на световния шампион.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране