09.04.2015 | 11:36
Ваньо Танов на почивка в Дубай! Кой плаща?
Новото спецзвено да провери воаяжите на шефа на митниците

Новото Специализирано звено за разследване на корупцията и останалите разследващи органи в страната трябва да проверят честите почивки на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов в Дубай, Обединени арабски емирства.

Това се казва в писмо до медиите на Гражданския комитет за борба с корупцията.

Последният път е бил до 5 април 2015 г. Танов заминава спешно за Дубай преди арестите в неговото ведомство, които се случиха на митница Свиленград. Органите трябва да проверят с какви средства отиват на почивка той и неговото семейство, в кои хотели отсядат, какви харчове правят по ресторанти и молове.

Интересен е изборът на Дубай. Широко известно е, че в това емирство важи банковата тайна за сметки и пари. Банките в Европейския съюз и вече в Швейцария са принудени да разкриват банковата тайна. Дубай е единственото почти сигурно място, където хората със съмнителен произход на средствата си ги държат. Сметки се разкриват за 24 часа.

Освен това е офшорна зона и зона за свободна търговия. Най-популярните местни банки в Дубай са Commercial Bank of Dubai, Dubai Islamic Bank, Union National Bank, United Arab Bank (UAB), Arab Bank UAE, Mashreq Bank, Emirates NBD, First Gulf Bank, Emirates Islamic Bank  и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране