16.02.2015 | 8:22
Върнаха срещу откуп S-класата на Главата
Оставили я на аварийки в столичния кв. „Гоце Делчев”

Луксозният Мерцедес модел S-класа на Георги Славчев, известен като Жоро Главата, който бе откраднат в средата на ноември миналата година, е бил върнат срещу откуп, съобщава „Телеграф”, като се позовава на разследващи, които свалили колата от издирване.

Автомобилът „паднал”, както на жаргон полицаите казват на върнатите коли, преди около 3 седмици. Мерцедесът на Главата, който е син на взривения сикаджийски бос Стоил Славов, бил оставен на аварийки на улица в столичния квартал „Гоце Делчев”.

Малко след кражбата Главата се свързал с отломки от групировката СИК, гравитиращи около определена застрахователна компания, които се ангажирали с издирването.  Според разследващи тарифата, за да види богаташът отново колата си, трябва да се бръкне с 30% от цената й.

Когато апашите не могат да я реализират в чужбина или на местния пазар, са склонни да я върнат и за по-малко сума. В момента возилото на Главата струвало около 60 000 лева. Затова разследващите смятат, че може да е върната между 5 и 15 000 лева.

Возилото било регистрирано на фирма, в която участие има Главата. Колата обаче ползвала приятелката му.

Предполагат се, че колата е била задигната с т.н. keyless (б.р. – без ключ) устройство за запалване, с което се подкарвали мерцедеси, без последните модели.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране