06.01.2015 | 6:50
Вашингтон бесен от разказа на Стоун за преврата в Киев
ЦРУ в основата на масовите убийства в Киев

Вашингтон е бесен от разказа на Оливър Стоун за държавния преврат в Киев. Заявлението на Стоун, че САЩ са причастни към свалянето на Виктор Янукович и държавния преврат в Украйна предизвика вълна от недоволство в правителствените кръгове, като режисьорът веднага бе залят от мощна негативна медийна буря.

Обаче, Оливър Стоун не е сам в разсъжденията си…

„Стоун, чийто разказ за февруарския преврат в Украйна е приет враждебно в САЩ, прекрасно разбира вашингтонските механизми за смяна на режими”, смята директорът на The Ron Paul Institute Даниел Макадамс.

“Стоун много добре разбира, как функционира машината за смяна на режим, когато американските политици, институции и финансирани от държавата неправителствени организации сплотено работят за постигане на целта, поставена от американското правителство”, написа той в рубриката си.

Също така, режисьорът много ясно разбира ролята на социалните медии в свалянето на режимите, отбеляза аналитикът, напомняйки за това, как в рамките на украинския конфликт представители на Държавния департамент на САЩ се позовавали на социалните мрежи, повдигайки доста спорни обвинения срещу Русия.

Разсъжденията на Стоун след интервюто с бившия президент на Украйна, който заяви, че превратът в Киев е класическа операция на ЦРУ, бяха приети в САЩ с “неочаквана враждебност» и предизвикаха истинска “медийна буря”, пише Макадамс.

Полемизирайки с онези читатели на американски медии, които се съмняват в компетентността на Стоун, Макадамс подчерта, че основното в изводите на режисьора е проблемът на намесата на САЩ във вътрешните работи на Украйна.

Оливър Стоун по-рано съобщи, че работи върху документален филм за бившия президент на Украйна Виктор Янукович. Стоун е известен режисьор на филми на остри политически теми. Неговите герои са президентите: Ричард Никсън, Джон Кенеди, Джордж Буш-младши.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране