01.04.2024 | 18:59
Вътрешният министър заплаши със съд заради Нотариуса
Премиерът в оставка Николай Денков се усъмни в действията на Калин Стоянов по случая

Вътрешият министър Калин Стоянов се закани да съди всеки, който свързва името му с убития Мартин Божанов – Нотариуса. „Не познавам Божанов и няма да позволя името ми да се петни от политици за предизборните им нужди. Относно безумията и неистините които се говорят по мой адрес през последните дни, включително и от политически лидери, бивши и настоящи министри по националните телевизии, също възнамерявам да потърся правата си в съда!“, заканва се още вътрешният министър. Той твърди, че вече е завел граждански иск за разпространяваните неистини и лъжи срещу сайт и лица, определящи себе си като „разследващи“ журналисти“.

Снощи премиерът в оставка Николай Денков заяви пред бТВ, че изглежда, че министър Калин Стоянов прикрива връзки между „Осемте джуджета“, Нотариуса и МВР.

Той настоя, че не е имало корупция в неговото правителство, но „вътрешният министър Калин Стоянов трябва да даде отговори за връзките между разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса и МВР“. Преди няколко дни бившият вътрешен министър Бойко Рашков също намекна за нерегламентирани контакти на Стоянов с Божанов, включително около покупката на апартамент.

Денков посочи, че отношенията между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ са в ледена епоха, но се надява, че след изборите преговорите между тях ще продължат. Премиерът тази вечер заяви, че продължава да има добра комуникация и диалог с Мария Габриел.

Денков разказа, че по време на съвместното управление много често е чувал решения на ГЕРБ за първи път от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски. „ГЕРБ са заедно с ДПС и те имат огромно влияние в съдебната власт и регулаторите и не са готови да променят системата такава каквато е. Защото това ще промени и начина на бизнес в България, както и ще има съдебна реформа“, добави Денков.

„Публичните атаки към мен от определени кръгове от хора в медийното и интернет пространство не стихват! Използват се внушения на неистини и откровени лъжи! Затова съм длъжен да заявя категорично:

– Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса!

– По времето, в което бях ръководител на ГДБОП събрахме всички материали по делото срещу този човек, които са внесени в прокуратура и на базата на които има образувано досъдебно производство!“, написа още Калин Стоянов.

„Не на последно място – семейството ми притежава един апартамент, закупен с ипотечен кредит, на какъвто разчитат не малка част от българските семейства. Апартаментът е намерен с брокерска фирма за недвижими имоти, която ни показваше различни жилища в продължение на няколко месеца и е закупен на пазарна цена! По никакъв начин не съм се възползвал от служебното си положение при закупуването на този апартамент!“, пише още Стоянов и добавя: „Нещо повече – нямам личен градинар!“

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране