23.01.2018 | 20:10
Във всички православни храмове от утре: Всеки ден молитви против Истанбулската конвенция
Решението е било взето веднага след дискусията в Софийския университет

Светият Синод няма да отстъпи от битката си против нахлуването на “третия пол” и е твърдо решен да я води докрай. На свое заседание митрополитите взеха решение за всекидневни молитви против приемането й от парламента.

Извънредно и всекидневно, във всички православни храмове и манастири на страната, в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия призова да се отслужва молебният канон към Св. Богородица, съобщиха водачите на БПЦ.

Решението е било взето единодушно от членовете на Светия Синод веднага след публичната дискусия по темата в Софийския университет, организирана от председателя на Народното събрание и която митрополитите напуснаха преждевременно.

Обръщението на Св. Синод, относно ратифицирането на Истанбулската конвенция, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея, гласи решението на Св. Синод.

“Като помним думите на Господа „…без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ,

Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до „духовна смърт” на народа”, припомнят позицията си членовете на Синода.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране