01.07.2015 | 0:08
Вавринка лъсна гол с ракета в ръка
Швейцарецът бил дебел като тийнейджър

Станислас Вавринка, който преди месец триумфира с втората си титла от Големия шлем на „Ролан Гарос”, се включи в тазгодишната фотосесия на американското списание „ESPN Body Issue“, чиято цел е да покаже, че спортът помага за развиването на едно перфектно тяло.

Швейцарецът е едва третият представител на АТР тура, появил се на страниците на списанието, след като през изминалия сезон това стори Томаш Бердих, а година по-рано и Джон Иснър. През последните няколко години за специалния брой на изданието позираха без дрехи и няколко от звездите на женския тур в лицето на Серена и Винъс Уилямс, Вера Звонарьова, Даниела Хантухова и Агниешка Радванска.

За фотосесията Стан трябваше да захвърли прословутите си шорти, донесли му късмет на тазгодишния „Ролан Гарос”. В текста за списанието швейцарецът признава, че като тийнейджър е имал наднормено тегло, което му е пречило да постига и по-сериозни резултати на корта.

„Тогава тенисът беше просто хоби, не отделях толкова много внимание на тренировките”, споделя 30-годишният Вавринка, който преди няколко седмици победи световният номер 1 Новак Джокович в Париж, демонстрирайки отлична физическа подготовка.

„Моето тяло е за тенис, моето тяло е за спорт. В крайна сметка аз не съм модел. Когато стана сутрин не отивам на плажа да събирам тен, а се отправям към тренировъчния корт”, разкрива още Вавринка. За физическото състояние на швейцареца от години насам се грижи кондиционният специалист Пиер Паганини. „Ние работим заедно повече от 10 години. Неговото мнение винаги е тежало много, когато сме определяли програмата и подготовката ми”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране