23.11.2023 | 11:12
Венци Стефанов шокира: Боби Михайлов ме предаде
"Г-н Ганчев да знае, че Славия никога не се е и няма да се извърти!", заяви босът на белите

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира думите на Гриша Ганчев относно събранието на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което е взето решението за задължителна квота за играчи до 21-годишна възраст. Шефът на най-стария столичен клуб даде мнението си и относно фенския протест, който разклати изоснови футболната централа.

„Думите на Гриша Ганчев не са истина! Аз, Йордан Лечков, Емил Костадинов и Наско Сираков предложихме да играят най-малко двама до 21 години. Най-малко двама. Това нещо беше гласувано и беше прието. Впоследствие, лично аз не знам как, стана да е един. Гриша Ганчев не знам да е предложил подобно нещо, още не ме е хванала амнезията. Можете да питате и останалите, чиито имена казах. Предложението беше на Сираков, ние четиримата го приехме. Досега в живота си не съм се извъртал, няма и да се извъртя. Не знам дали сме Белия балет, но сме хора, които не са си продавали никога душата и не са правили неща зад гърба на никого.

Нека бъдат спокойни за Белия балет, при нас има възпитани хора, нашата къща е подредена. Няма лумпени при нас, няма такива, които излагат България. Визирам Синия и Червения балет. За въпросния Изпълком е много вероятно г-н Ганчев да го е ударила амнезията или някой да не му е казал истината. Белия балет не се е въртял никога! И няма да се върти. Белия балет си има собствена политика и си я следва стриктно. Ако и г-н Ганчев следваше тази политика, щяхме да сме на едно мнение, но имаме крещяща разлика.

Скоро гледах мач на ЦСКА, имаше един българин в отбора и публиката пееше „играйте, армейци“. И си викам: „От коя армия бяха тия?! От армията на Дарт Вейдър ли? От армията на Рамбо ли? От армията на извънземните ли?“. Не разбрах за коя армия пеят хората и кой е армеец от тези на терена.Преди години Боби Михайлов беше свален заради 15-20 лумпена, изложихме се пред родината на футбола Англия. Сега България се изложи пред УЕФА по най-грозния начин – видях хулигани, видях озверели физиономии на протеста, който трябваше да е мирен. Ако не се беше състоял този мач, България можеше да бъде изключена от УЕФА. Някой мисли ли го това! Личните пристрастия са си лични пристрастия. Аз не съм в Изпълкома и не съм фен на Борислав Михайлов, но това нещо в държавата не бива да се допуска, искат се оставки в полицията, в правителството, това не трябва да се допуска.

Заставам изцяло зад полицията, те бяха въвлечени в една конспирация. Заслужават уважение! Не може да се пали и да се руши! Един месец се приканват различни агитки да протестират. Добре, но защо пред стадиона – отидете пред Футболния съюз. Отидоха там веднъж и започнаха да чупят, идват на стадиона на Славия – и там чупят. Агитките на Левски и ЦСКА още не са ми платили нищо за щетите.

Пак казвам – не съм фен на Боби Михайлов! Той ме предаде. Не мога обаче да призовавам за такъв протест, защото такъв вид протест е против футбола, против спокойствието на хората. Изпочупени бяха автомобилите и имуществото на невинни хора, това ли е начинът? Изцяло съм зад полицията. Полицаите дори бяха меки, гледал съм протести в Германия, Франция, Англия. Каква работа имат протестиращите да хвърлят камъни по полицията и да палят колите? Кой им е дал това право? Как така чупиш чуждо имущество?! Това е вандализъм.

Какво имам предвид, че Михайлов ме предаде ли? Разочарован съм от някои негови решения. Едно от решенията е това за младите футболисти. Години наред говорим, че чужденците в първенството трябва да се намалят. Боби трябваше да удари по масата! А не да се крие зад Европа. Ние сме в Европа, добре – така е. А ако бяхме в Австралия бе, Боби? В Унгария нямат толкова чужденци, в Чехия също. Това съм апелирал пред Боби, но той не се вслуша. Бил съм стар, бил съм извън Изпълкома – на него не му изнасяше да има човек, който непрекъснато да му пили на главата да играят българи.

Бербатов, Стилиян Петров и другите от опозицията? Моля ви, ха-ха, какъв Бербатов, какви пет лева! Бербатовци, Стилияновци… Не ме занимавайте с приказки на Шехерезада, ха-ха. С Михайлов говорихме много пъти за българите – да, да, да, да, и нищо. Предаде ме! Накрая в нашия футбол се напълни с футболисти от кол и въже – Берое, Ботев (Пловдив), ЦСКА, Левски, Лудогорец. Говорим за футболни центрове! Хайде, в Разград е имало мазни борби преди, а не голям футбол, но в другите градове? Бонев, Чико, Тумби! Сега гледаме Мубуто, Тубуто, Вубуто. Левски пуска чат-пат по някой юноша, но това е Левски, ей! Ако стане Гунди от гроба и види, ще се хване за главата. Ако погледне какво са му направили отбора! Това е срамота. Как да имаме силен национален отбор! Ето затова Боби Михайлов ме предаде. Затова съм бесен! А разни лумпени правят протести и чак държавата се тресе заради това. Болни мозъци, тръгнали да правят ексцесии“, заяви пред Спортал Венцеслав Стефанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране