04.07.2016 | 21:17
Вежди Рашидов към водещ от БНТ: Не забравяй кой ти плаща заплатата!
Министърът се закани да разкаже за децата на Георги Ангелов, който бил тежка комунистическа номенклатура

Министърът на културата, Вежди Рашидов разкритикува водещия на културната рубрика на сутрешния блок „Денят започва с култура“ на БНТ Георги Ангелов. Поводът е предаването от 30 юни, посветено на приетия Закон за изменение и допълнение към Закона за културното наследство и протеста от 1 юли, организиран от форум “Културно наследство”.

В правото си на отговор, излъчено по телевизията, Рашидов посъветва водещия на предаването да не критикува толкова често държавата в лицето на министерството на културата, напомняйки му, че тя му плаща заплатата.

„От доста време обаче наблюдавам тънък и интересен процес на създаване на удобни условия и предоставяне на екран на хора, които по презумпция обичат да плюят държавата и то не без услужливата помощ на водещия г-н Георги Ангелов“, казва в писмото министърът, цитиран от „Офнюз“.

Той добавя, че в предаването не се дава право на защита на държавата и лицата, критикувани от гостите и от водещия, който вместо да опонира, възкликва: „Какво ли прави тази държава за българската култура?“ „Отглеждаме например децата на някои водещи и ако г-н Ангелов много желае, мога да говоря повече по тази тема, но има опасност разказът да заприлича на „Мисия Лондон“ – втора серия…“, отговаря Рашидов. След това той изброява и редица успехи на своето управление, сред които повишаването на бюджета на театрите от 48 на 70 млн. лв., набавянето на 15 млн. лв. за кино и 10-те млн. лв. повече за музеи, галерии и библиотеки през 2016 г.

Рашидов също така се пита дали пък на водещия не му е приятно да слуша гостите си в ефир да плюят по един министър, „и то гости на предаването, които са отхранени със златните лъжички на социализма, израснали са в станциите на ЦК на БКП и са отрочета на тежката комунистическа номенклатура, а днес са се самопроизвели в демократи“. Той заплаши гостите, че ще ги осъди за клевета, като допълва, че синът и внуците му са напуснали България, омърсени от подобен род клевети, омерзени от това, което и днес се чува от екрана.

1 коментар

  1. Колев каза:

    Ти не забравяй,че си големия парадокс в управлението на БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА!Не чувстваш ли,че правиш разговора хоремагшки в тази авторитетна медия,телевизията на българите?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране