06.01.2015 | 17:13
Виваком се срина!
Десетки хиляди домакинства в София са без интернет и телефони!

Мрежата на Виваком се срина за секунди и остави десетки хиляди домакинска в София без интернет. Домашният телефон също е изключен.

Според потребителите малко след 15 часа във вторник интернетът, не само оптичния, но и мобилния, тотално е изключил, а телефоните за поддръжка на компанията не реагират.

Сайтът на компанията също е офлайн. Само минути по-късно и мобилните телефони, поддържани от компанията започнаха да дават смущения. Въпреки че някои потребители на Виваком все пак можеха да използват услугата през GSM-а си, се оказа, че тя ту тръгва, ту прекъсва отново.

Профилът на оператора във Фейсбук моментално бе засипан с оплаквания.

 „Целият Виваком спря!!! VPN, Нет, телефони…Какво става?“, „Няма нет, няма телевизия, сайта ви не се отваря, какво става?“, „Защо нямам интернет, следователно и телевизия? За капак на това не мога да се свържа с вас!“ – това са само част от спонтанните гневни жалби на абонатите.

„Какво се случва с мобилната ви мрежа? Няма абсолютна никаква свързаност! Срамота е!“, ядосва се един от потребителите.

 „Виваком може поне да напишете, какво се случва… Намираме се в центъра на София, цялата ни фирма разчита на вашата услуга за да си върши работата, но телефоните просто не работят.

Надяваме се на обяснение и на компенсация за това, че абсолютно ни блокирахте работата“, пише друг от абонатите на телекома.

Официалното съобщение на компанията, публикувано на страницата й във Фейсбук гласи:

Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната. Нашите екипи работят по възстановяването му в най-кратки срокове.

Благодарим ви за разбирането

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране