30.03.2015 | 21:22
Властта ще се храни с омари и скариди на борда на Авиоотряд 28
Меню от ранга на висококласен ресторант в обществената поръчка за кетъринг

Представителите на най-високото ниво в държавата – президент, премиер, министри и депутати, които ползват услугите на Авиоотряд 28, ще разполагат с меню от ранга на висококласен ресторант.

В поръчката за кетъринг са предвидени омари, скариди, октоподи, различни сирена, екзотични плодове и уиски с черен етикет. Прогнозната стойност е 40 000 лева за една година – от 28 април 2015 г. до 28 април 2016 г. Крайният срок за подаване на офертите е 14 април.

С общо 119 артикула от храни, напитки и консумативи, ще разполагат пътниците властовия авиопревозвач.
Безалкохолните напитки представляват традиционния за всяко редово заведение списък – от минерална вода до газирани продукти. За бирата е указана само разновидност – вносна и българска. Пътниците на Авиоотряда ще могат да избират от четири вида алкохол в разфасовка от 0,05 л, сред които уиски с черен етикет, водка, джин и бейлис.

Предвидени са няколко вида натурален сок, прясно мляко в кутия и айран. Сред свежите плодове са записани екзотичните ананас, манго и папая. 18 вида плата, предвидени за 2 и 9 души, ще се сервират на борда на самолетите и хеликоптерите. Пътниците ще могат да избират и от кроасани с различен пълнеж. Ще има три вида сандвичи и два вида хляб.

Основните ястия ще са по 200 гр, аранжирани с декорация, а от тях ще може да се избира сьомга, бяла риба, октопод, калмари, омар, други меса, зеленчуци и ориз и лазаня. Висшите държавници ще разполагат с няколко салати, сред които шопската, както и с ордьоври, в които ще има скариди. Десертът ще е 70 гр, а изборът се простира между четири познати торти – „Гараш”, „Сахер”, „Тирамису”, „Чийз кейк” и пресни плодове.

Сред изискванията е да се оставят проби от продуктите, включени в менютата, за срок от 48 часа, според изискванията на Закона за храните и Българската агенция по безопасност на храните. Също така изпълнителят е длъжен да осигури достъп до кетъринга на представител на Националната служба за охрана и възможност за проверка на хранителните продукти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране