15.05.2024 | 13:35
ВМРО на щурм за опазване на българщината
Вижте листата на ВМРО в Плевен за изборите на 9 юни

Пресконференция на ВМРО – Българско нацинално движение се състоя във вторник в пресклуба на БТА в Плевен. Присъстваха председателят на партията и водач на листата за 15 МИР Плевен за изборите на 9 юни Красимир Каракачанов и кандидатите д-р Калин Поповски, както и д-р Владимир Грозев и председателят на Съюза на пенсионерите Николай Маринов – част от гражданската квота.

Красимир Каракачанов припомни някои от обещанията, които ВМРО е изпълнила, докато е била част от управлението на страната в периода 2017-2021 г.:

Днес Плевен има най-големия и най-красивия военен паметник на целия Балкански полуостров. Беше направен само за 8 месеца по инициатива на граждански комитет, но и благодарение на финансови средства, които ние събрахме и най-вече благодарение на Министерството на отбраната, което тогава пое разходите по изграждането на паметника.
Моят ангажимент, като военен министър, да възстановя военно-въздушното училище беше осъществен.
Подкрепихме развитието на проекта „Белене“, но преди половин година партиите от „сглобката“ го анулираха. Пропуснатите ползи за бюджета на България и гражданите само от затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“, например, са 40 милиарда лева за 20 години.

Каракачанов критикува управлението през последните 3 години и външната политика на страната:

„Сглобката“ достигна върха на националното предателство. За 3 години те вкараха България в политическа икономическа, конституционна и демографска криза. Водеше се неадекватна външна политика.
Правителството на сглобката е съставено от чужди посолства, и по-точно от посолството на САЩ, и то умишлено влошава отношенията ни с Русия.
Войната в Украйна не засяга нашите интересите и няма смисъл да се бутаме в нея. България няма място в чужди война. Това е глупаво и безсмислено.

Каракачанов заяви, че подкрепя въвеждането на задължителна казарма.

Относно т. нар. „зелена сделка“, лидерът на ВМРО – БНД я нарече утопия:

Това е една утопия, налагана от европейските демократи и ултралиберали за замяна на традиционните горива в името на зелената политика. Въпреки това управляващите се съгласиха вместо да вкарат отново в експлоатация нашите ядрени реактори, да платят 5 пъти повече за нови, защото са американски.

Каракачанов разкритикува и Истанбулската конвенция:

Това е едно от престъпленията на четворната коалиция, сглобката. Ние ще провеждаме политика, с която ще стимулираме семейството от мъж и жена. Пълна забрана на джендър пропагандата. ревизия и ограничаване на дейността на всички соросоидни НПО-та, които провеждат тази пропаганда в детските градини, в училищата и в обществото.

В сферата на земеделието той обясни, че ВМРО предлага нов подход – субсидии на произведена продукция, а не на декар; таван на субсидиите, за да не се концентрира огромна част от парите в малък кръг едри собственици на земи. Целево финансиране на зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство, за да осигурим на България и българите продоволствена сигурност!

Българите се нуждаят от посока. Нашата амбиция е да покажем на хората, че има алтернатива и перспектива, бе категоричен лидерът на ВМРО.

Листата на ВМРО – Българско национално движение за 15 МИР Плевен за изборите на 9 юни:

1. Красимир Дончев Каракачанов

2. Венцислав Цветанов Грозев

3. Николай Николов Маринов

4. Валери Здравков Босилков

5. Аксиния Тодорова Ватковска

6. Борислав Пламенов Георгиев

7. Антонио Валериев Иванджиков

8. Даниела Светославова Бакърджиева

9. Ивайло Иванов Христов

10. Александър Стефанов Богданов

11. Дарин Георгиев Кинов

12. Калин Николов Поповски

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране