30.11.2023 | 17:01
Времето полудя: В петък ще е пролет, с температури до 20 градуса
Жълт код за силен вятър в Монтана и Враца

Утре ще има усилване на вятъра за областите Монтана и Враца, за южните части важи жълт код за силен и бурен южен вятър. В ниската част на България и през следващото денонощие ще има условия за намалена видимост.

В часовете около обяд, също и в планинската част на България слънцето ще се показва, облачността ще бъде разкъсана. Усилвания на вятъра ще има като цяло в Предбалкана, също и в източните райони. Ще бъде по-често умерен, временно силен от югозапад. С него ще се пренася топъл въздух.

Утре минималните температури ще бъдат предимно между минус 2° и 3°. Максималните: между 15° и 20°, но значително по-ниски в местата с мъгла: 5°-10°.

В събота затоплянето ще продължи, но в ниското все още ще има условия за намалена видимост и температурите там ще остават ниски.

В неделя вятърът ще стане от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Неделният ден ще бъде ветровит и облачен, с валежи, предимно от дъжд. Вечерта и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът ще започне да преминава в сняг – в понеделник валежите ще продължат и ще бъде студено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране