11.05.2015 | 20:45
Вторият труп, открит в Пасарел, е на жена
Смъртта й е настъпила преди 6 месеца

Останките от втори труп, които бяха открити край Пасарел при следствен експеримент за убийството на дете в куфара, са от жена. По намерения торс не били установени следи от насилие. Предполага се, че смъртта на жената е настъпила преди около половин година, съобщава „Труд“.

Торсът бил открит по поречието на Искър, където на 20 март бе намерен захвърленият куфар с тялото на 5-годишния Никита Леонтиев. Засега разследващите не намират връзка между двата случая.

Днес задържаният за екзекуцията на детето – руснакът Герман Костин, трябваше да бъде доведен с белезници в Софийския градски съд. Прокуратурата иска той да остане за постоянно в ареста. Мярката му за неотклонение обаче още не е гледана, тъй като материалите по делото са с голям обем.

Малкият Никита е син на рускинята Анна Леонтиева, която била съдружник на Костин във фирма за недвижими имоти. Останки от нейния труп бяха намерени край Приморско на 4 март.

Костин бе задържан за убийството на момченцето в петък. До ареста му се стигна, след като ДНК върху кърпата, с която Никита бил увит в куфара, показа 100% съвпадение с руснака. Записи от видеокамери на агенция „Пътна инфраструктура“ пък засекли Костин от 8 февруари до 10 февруари в района на убийството. Предполага се, че в този интервал момченцето е било убито.

Доказателства, че той стои зад екзекуцията и на майка му засега няма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране