12.03.2015 | 10:42
Вучков подаде оставка и като депутат
Парламентът гласува неговото оттегляне

След като вчера Веселин Вучков бе освободен като вътрешен министър, днес парламентарната председателка Цецка Цачева обяви, че той е подал оставка и като депутат. Оставката на Вучков бе приета от Народното събрание.

Още когато заяви, че се оттегля от правителството Вучков обясни, че ще напусне и парламента. Според него така няма да се внася излишно напрежение както в парламентарната група на ГЕРБ, така и в правителството.

Министрите, които са били избрани за депутати, могат да се върнат в парламента в случай, че по една или друга причина напуснат правителството. В първия кабинет на ГЕРБ също имаше подобен случай. Тогава министърът без портфейл Божидар Димитров напусна парламента, след като бе освободен от правителството заради досието му като агент на ДС.

Когато Вучков бе избран за министър, мястото му в парламента зае Георг Георгиев, председател на младежката структура на ГЕРБ. За няколко дни, докато бившият МВР шеф формално отново бе депутат, Георгиев изпадна от парламента. Сега ЦИК отново трябва да посочи, че той е избран на мястото на Вучков и той пак ще попълни групата на ГЕРБ в Народното събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране