18.03.2024 | 23:03
За „Гинес“: Започна поредното пренареждане на жълтите павета
Вадят се проблемните метални лайсни, от които се оплакаха шофьори, че им пукат гумите

Започна пренареждането на жълтите павета, съобщи bTV.

Вадят се проблемните метални лайсни, от които се оплакаха шофьорите, че им пукат гумите. „Оправяме чужди грешки“, сподели един от работниците за bTV.

Ще се работи няколко дни, като ще се използва по-хубавото време през идните дни.

Припомняме, че поредното пренареждане на емблематичната за София жълта настилка приключи преди по-малко от половин година след няколко месечно затваряне на движението.

Тогава се очакваше пренареждането да приключи на 15 септември – за първия учебен ден, но това не се случи и булевардът беше пуснат на 1 октомври.

Участъкът, който се пренареждаше беше с размер 2000 кв.м., като самото пренареждане е за сметка на фирмата-изпълнител, а стойността с труд и материали е на стойност 206 хил. лв., които не са заплатени от общината.

Това беше и поредния ремонт на ремонта на жълтите павета в този участък. Пренареждането тогава се извърши по утвърдената и одобрена от НИНКН технология. Тя беше изработена от експертна група от преподаватели от УАСГ и МГУ, инженери и строители.

Ако се появяват дефекти след време, те ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител на ремонта, увери тогавашният зам.-кмет по строителството на Столичната община Ангел Джоргов. По думите му гаранционният срок е 8 години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране