19.03.2015 | 8:45
Задигнаха 52 бона от селска кооперация
Арестуван е Кирил Кръстев - Димбика

51 000 лева и 515 евро изчезнаха след крупна взломна кражба в гърменското село Дъбница. В нощта срещу вторник апашите проникнали в сградата на потребителската кооперация в селото, разбивайки врати, взломили и касата, откъдето откраднали парите.

Вчера в селото коментираха, че в сградата, която е на площада в Дъбница, е проникнато през централния вход, като е отключена входната врата с подправен ключ. За да стигнат до помещението, където се е съхранявала касата с огромната сума пари, крадците са разбили още три врати. Те са действали с щанги, шлайфове, бургии, което означава, че са били оборудвани с всички помощни средства и машини, необходими им да стигнат безпроблемно до касата. Вероятно крадците са имали предварителна информация за наличието на огромната сума в сейфа.

Според полицейския бюлетин сигналът за престъплението е бил подаден към 7,06 часа в сряда на тел.112. Кражбата е била извършена за времето от 20 часа в понеделник до 7 часа във вторник. Още същия ден полицаите са арестували в Гоце Делчев известния в района рецидивист Кирил Кръстев-Дамбика, на 30 години. След обиск в дома му полицаите са открили 190 г амфетамини.

Другият арестуван като съпричастен към кражбата е 26-годишният Л.П. от Гоце Делчев. В неговото жилище полицаите се натъкнали на около 100 грама суха зелена тревиста маса, реагираща положително на канабис.Председателят на кооперацията Георги Малаков и работещите в предприятието служители оказват пълно съдействие на разследващите органи. Установено е, че сградата не е била обезопасена с алармена система и камери за видеонаблюдение.

Нямало е и налична жива охрана. Станало е ясно, че за по-лесно опериране с финансовите средства на кооперацията в касата на предприятието са се държали големи суми пари заради ежедневното пазаруване за зареждане на търговските й обекти. Плащало се е в кеш при пазаруване на продукти за магазините на Потребителната кооперация в Дъбница, защото търговците изисквали да получават парите в брой, а не по банков път.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране