14.05.2024 | 16:17
Загиналият Кристиан от Пловдив мечтаел за “Ламборгини”
Джипът, с който се уби 21-годишният Екмекчиян, дори не бил негов

“Ламборгини” е съвършеното произведение на изкуството”.

Това обичал да казва пред свои приятели 21-годишният Кристиан Екмекчиян, който издъхна преди две денонощия в брутална катастрофа в Пловдив. Заедно с него на място почина и 20-годишната Теодора Николова, имала лошия късмет да се вози до него.

Младежът често разправял в града под тепетата, че някой ден ще си купи возило на италианската марка, която за него била върхово постижение в автомобилната индустрия.

Междувременно експерти от общината, полицаи и криминалисти смятат, че джипът на студента е профучал с около 200 км/ч по мокрия път на бул. “Руски” в града. Ударът е бил толкова силен, че е разполовил возилото на две, а няколко дървета са отсечени на секундата. На място издъхват Кристиан и Теодора, други двама младежи – момиче и момче на сходна възраст, се борят за живота си в болница.

Кристиан от малък имал афинитет към автомобилите. А когато взима книжа за управление на МПС сериозно  започва да развива страстта си към високите скорости. Въпреки, че майка му Петя Екмекчиян е дългогодишна служителка в КАТ, той не спирал да извършва нарушение след нарушение на пътя.

Справка в регистрите на МВР показа, че само за 3 години зад волана Кристиан има 16 нарушения, повечето за превишена скорост.

До дни се очаква да бъде готова експертизата, която да покаже има ли наличие на забранени субстанции в тялото му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране