31.05.2019 | 17:48
Залозите – въпрос на умения или чист късмет
Препоръчително е да чете спортни прогнози и ревюта за букмейкъри в платформи www.betenemy.com, където има актуални мнения и оферти

В съвремието повечето от нас живеят в сиво, лишено от опасности и изненади ежедневие. От една страна това изобщо не е лошо, тъй като намалява шансовете за неприятни ситуации като наранявания, конфликти и т.н. От друга страна животът без риск може да бъде доста отегчаващ. Точно затова все повече хора търсят отдушник за първичните си емоции, който да им донесе чистата наслада от победата. За някои хора това са екстремните спортове, за други – пътуването, а трети обичат да играят хазартни игри.

От трите изброени възможности залаганията са най-достъпният метод за набавяне на силни емоции. Повечето от нас обичат да „флиртуват с късмета си“ под най-различни форми. Някои хора са фенове на игрите в казината, други се задоволяват с билети от лотарията и приятелски басове. Именно заради широкото си разпространение има не едно мнение относно печалбата при хазарта. Според едни всичко е до шанс, други смятат, че е въпрос на умение, а трети – че истината е някъде по средата. Ние сме склонни да се съгласим с третото мнение, тъй като дори и игрите, където единствено случайността определя резултата, познаването на правилата и същността на дадената игра може да се окаже решаващо.

По-надолу сме изброили основните видове хазартни игри. Целта ни е да ви покажем кои от тях са базирани на уменията на играча и кои се задвижват от чист късмет.

Приятно четене!

Покер

Може би покерът е най-емблематичната хазартна игра. Основните правила и същността на играта са толкова добре познати, че дори няма нужда да споменаваме, че тук шансовете за победа се определят почти изцяло от самия играч. Разбира се, картите се разиграват на случаен принцип и може да загубите някоя и друга игра, но с комбинация от пресметливост и хладнокръвие вие със сигурност ще стигнете доста по-напред в покер турнир, в сравнение с някой новак, който разчита на добрия си късмет. Тъкмо затова ви препоръчваме да опознаете правилата в дълбочина, преди да се хвърлите в големите залози. Това важи в голяма степен и за другите хазартни игри с карти.

Спортни залози

Тази графа включва всички видове залагания, свързани със спортни събития. Както и при покера, спортните залози могат да се играят само „на късмет“, но тогава шансовете за печалба са минимални. При подобен тип хазарт е добре играчът не само да е запознат с дадения спорт и участващите състезатели и отбори.

Препоръчително е да чете спортни прогнози и ревюта за букмейкъри в платформи www.betenemy.com, където има актуални мнения и оферти. ПО този начин вие се подсигурявате с информация, която може да ви подскаже колко логичен е вашият залог, както и какви са реалните шансове за победа.

Рулетки

Различните видове рулетки предлагат най-разнообразни шансове за победа на играещите. Класическата рулетка обаче работи на случаен принцип. Това прави всякакви „майсторски стратегии“ не особено ефективни, тъй като самото устройство на играта е непредвидимо. Какво предимство имат тогава хората с умения пред тези, разчитащи на късмета си? Отговорът е доста лесен – схемата на залагане. Добрите играчи знаят как да правят залозите си така, че самият облог да увеличава шансовете за печалба. Според американска статистика добрите играчи на рулетка могат да увеличат шансовете си до толкова, че да печелят на всяко четвърто поред завъртане…

Тото, бинго, билети от лотарията

Тук вече навлизаме в зоната на чистия късмет. Разбира се, има някои особености на залагане, но най-важното условие за печалба е „щастливата звезда“. Малките разлики в шансовете между опитните играчи и начинаещите е в задълбоченото познаване на играта. Така например обиграните любители на лотарията никога не си купуват билети от серии, в които големите награди вече са изтеглени, а предпочитат новите серии. Те осъзнават, че раздадените награди означават по-малко печеливши билети в обръщение…

Слот машини

При слот машините късметът е най-важен както за опитните играчи, така и за начинаещите. Причината за това е, че тази игра се задвижва от алгоритъм, симулиращ случаен принцип, който почти не може да бъде разшифрован. Въпреки това слот машините могат да са изключително развлекателни, тъй като залозите са малки, а тръпката от печалбата е наистина завладяваща.

А вие какъв тип играч сте? Предпочитате да оставите на съдбата да ви води или разчитате на собствените си умения? Каквато и да е вашата стратегия, едно е сигурно – най-важната част е тръпката от самата игра.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране