02.09.2023 | 20:48
Защо жените на Трактора не дойдоха на погребението му?
Мариана и Ива си взели последно сбогом в палата му рано сутринта

Изненадващо за всички първата съпруга на Алексей Петров – Мариана Петрова, с която до последно не се е развел и официалната му половинка Ива Павлова, с която се разделил преди 2 години, но продължавал да поддържа с нея близки и делови отношения, не присъстваха на погребението му. На церемонията не бе забелязана и официално признатата му дъщеря Диляна.

Вместо опечалените дами, съболезнования пред затворения ковчег приемали майката на Трактора – Диляна, сестрата Теменужка и брат му Огнян.

Оказа се обаче, че жените на Алексей Петров са се простили по-рано с него на специална церемония за най-тесния семеен кръг. За да избегнат хорското любопитство и да не бъдат заснети от фоторепортери, двете дами на сърцето на бившата барета отишли да се простят с него в дома му в кв. „Кръстова вада”, където той до последно живееше. Те първи му казали „Сбогом”.

„Пристигнаха една по една към 7 часа сутринта. Искаха да го изпратят в последния му път, без никой да ги наблюдава и коментира. В тях имаше специална церемония, там бяха и майка му, и брат му. Поплакаха си на спокойствие”, коментира пред сайта Lupa.bg близък до застреляния на 16 август Алексей Петров. Ковчегът с тленните останки на Алексей Петров бе докаран на гробищата в кв. „Бояна“ в 10,30 ч. сутринта. Катафалката пристигна 80 минути преди погребението. На поклонението присъстваха хора от всяка обществена сфера: колегите му от „Лев Инс”, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, политологът Стойчо Стойчев, Кристиян Бойков, посланици, бизнес дамата Ваня Червенкова и дъщеря й, политикът Александър Паунов от БСП, бизнесменът Пламен Бобоков, адвокатите Ина Лулчева и Лъчезар Таков.

Противно на твърденията, Златко Баретата не дойде, но изпрати венец с посланието: „Сбогом, брат”. Той бил тръгнал към гробищата, но като разбрал, че е пълно с журналисти, се отказал да ходи. Според Марчело Джотолов, бивш съпроцесник на Трактора по делото „Октопод, венец е изпратил и Бойко Борисов. Пищният букет бил придружен от надпис „Почивай в мир, брат! Б.“.

За да се сбогува с Алексей, на погребението беше забелязан и прокурор Роман Василев, който беше един от обвинителите на бившата барета по „Октопод”. В момента Роман Василев работи като частен консултант. След траурната церемония най-близките хора на покойника се събрали в неговия ресторант „Делвите”, който се управлява от дъщеря му Диляна. До вечерта те си припомняли случки от неговия живот, както и свои преживявания с него. Според запознати поне 150 човека са уважили обяда, който бе поръчан от официалната половинка Ива Павлова. Тя обаче не присъствала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране