21.03.2015 | 0:02
Жена остана без матка след раждане в болница на депутат от ГЕРБ
Състоянието на родилката поражда съмнение в лекарска небрежност

Жена от Бургас е с тежки увреждания след раждане в болницата на депутата от ГЕРБ Семир Алу Мелих. Това породи съмнение за лекарска небрежност. Семейството й настоява за намесата на здравния министър, съобщи Нова телевизия.

Жени Димова избира д-р Сияна Драгнева да следи тежката й бременност. На 6 февруари състоянието й се влошава, а гинекологът дава съвети по телефона. Жени ражда със секцио. Часове след това вдига температура и има силни болки в корема. Твърди, че е изписана в това състояние.

„На 13 февруари отидох в частния кабинет на гинеколожката ми, за да ми бъдат свалени конците. Отново казах какви са ми оплакванията. Тя дори не ме прегледа на ехограф”, разказва жената.

По-късно друг лекар открива възпаление, след което се стига до отстраняване на матката. Д-р Драгнева отклонява разговора „за по-нататък” и дава уверение, че среща ще има.

Въпреки обещанието, д-р Драгнева не спазва уговорка, за да представи своята позиция по случая. В частната болница вече правят проверка по сигнала. От болницата твърдят, че били заплашени с медиен скандал, ако не платят на потърпевшите сумата от 50 000 лева.

Семейството на Жени ще търси правата си за нанесена тежка телесна повреда. Неофициално Нова телевизия научи, че договорът с д-р Драгнева ще бъде прекратен. Болницата е собственост на семейството на депутата от ГЕРБ Семир Абу Мелих. Той отказал какъвто и да било коментар по случая.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране