24.01.2015 | 23:16
Жена се оплака от полицейски побой, от МВР отричат
Инцидентът е станал в метростанция "Надежда"

Софиянката Добринка Божилова се оплака във фейсбук за зверски побой, нанесен от полицай. Тя твърди, че ченге я е млатило в стаята за охрана на метростанция Надежда. Инцидентът е станал на 18 януари към 21 часа.

“В метростанция “Надежда” беше нанесен побой върху мен и мой приятел от униформен полицай в служебната стая, в която естествено, че нямаше камера, където влязох доброволно, тъй като бях без лични документи”, описва случката 37-годишната Божилова. Последвала “акция” на полицая. “Равносметката: приятелят ми – с белезници и в последствие със счупена ръка. Аз – с окървавено лице, счупен нос и множество отоци и кръвонасядания…. Само за 4 минути…”, пише пострадалата и публикува снимки. На тях се вижда, че двете ѝ очи са посинени, има и оток на носа.

“Винаги съм си мечтала за перманентен грим, но чак пък толкова!”, коментира пострадалата под снимка със синина и пита “А как да се покажа пред децата си (на 3 и 8 години)?”. Споделя, че съпругът ѝ дошъл да ѝ донесе личната карта. “Аз съм полицай бе, аз имам оръжие и всичко мога да направя в този момент”, казал пребилият я полицай на мъжа. Споделя, че след побоя полицаят извикал подкрепение, “ които веднага се погрижиха за неговата защита пред закона, вместо да ни окажат първа медицинска помощ”.

Публикува и съставеният и обвинителен акт за хулиганство. По него може да отнесе до 2 затвор или пробация, както и обществено порицания “Пребита, задържана и обвинена. Не е ли абсурд???”, пита Божилова. Тя обаче си извадила медицинско. Заключението на лекаря е, че е нараняванията ѝ “могат да се получат по време и начин, както съобщава пострадалата”. Божилова и придружаващ я мъж започнали да псуват служителка на метростанция “Надежда” заради отказа ѝ да им продаде билети, тъй като били пияни, се казва в официалната позиция на МВР.

Жената повикала помощ, но двамата почнали да псуват и ругаят пристигналия полицай. Ченгето пострадало при опита си да ги задържи и затова извикал на помощ колегите си от Второ РУП. Едва тогава полицаите успели да ги задържат и да ги отведат в районното. По случая се извършва проверка, образувано е и досъдебно производство. За охраната на метрото отговаря МВР, обясни шефът на “Метрополитен” Стоян Братоев. Той потвърди, че тече проверка на инцидента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране