12.02.2022 | 21:49
Жената на Пепи Еврото затвори „Риц“ в Солун
Махнати са всички опознавателни табели и телефонът на заведението не отговаря

Кафенето „Риц“ в центъра на Солун вече не работи, установи проверка на БРРД. Миналото лято „Риц“ беше собственост на Любена Петрова, съпругата на Петьо Еврото, която се прочу покрай случая „Осемте джуджета“.

Заведението на търговската улица „Елeфтериo Венизело“ номер 1 в Солун беше отворено през лятото на 2021 и освен кафе и разхладителни напитки предлагаше пространство за арт събития – литературни четения и изложби. На касовите бележки личеше името на Любена Петрова, регистрирана като едноличен търговец.

В момента „Риц“ е затворен, но това не се дължи на противоепидемичните ограничения. Махнати са всички опознавателни табели и телефонът на заведението не отговаря.

Любена Петрова беше активна поддръжничка на бившия главен прокурор Сотир Цацаров и настоящия Иван Гешев, като организираше чрез сдружението си „План Б“ демонстрации в тяхна подкрепа. Любена и нейният съпруг Петьо Петров с прозвище „Еврото“ са главни действащи лица в схема за изнудване и превземане на бизнес с участието на адвокати, висши прокурори и мутри, разкрита от индустриалеца Илия Златанов в серия интервюта за Антикорупционния фонд.

„Правозащитната“ дейност на Петрова очевидно се е монетизирала добре. Освен с „Риц“, името на Петрова се свързва с още две заведения – скъпата локация на крайбрежния булевард „Леофортос Никис“ номер 13, където е разположено кафенето „Ернест“, както и заведение в гр. Серес.

Двата престижни търговски имота в центъра на Солун се оценяват минимум на 3000 евро на кв.м., но това не е целия патримониум на Любена Петрова. В България тя също е натрупала имоти на стойност стотици хиляди лева, показа разследване на БРРД.

До момента няма данни, че прокуратурата проверява произхода на средствата за тези придобивки. Бившият следовател Петьо Еврото беше посочен от премиера Кирил Петков като едно от основните действащи лица на корупцията в България и влезе в списъка с 19 души, предаден на гл. прокурор Иван Гешев. Петков посочи, че Гешев е двадесетият в списъка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране