08.05.2016 | 21:14
Звездите говорят на ДПС: Кабинетът „Борисов 2“ ще се самосвали
Рушен Риза прогнозира предсрочни избори напролет

Правителството на Бойко Борисов ще се самосъбори, няма да падне с вот на недоверие. Това обяви депутатът от ДПС и доскорошен съпредседател на движението Рушен Риза в хасковското село Караманци, цитиран от БНР. Той бе там по случай отбелязването на 32 години от началото на т.нар. Възродителен процес.

Според избраника се очакват предсрочни парламентарни избори напролет:  „България не заслужава такова правителство. Правителството трябва да бъде малко по-диалогично. Правителството трябва да чува и гласа на опозицията. Според мен, правителството отдавна е изчерпало възможностите си. Даже,според мен, продължи малко повече, отколкото трябваше да продължи“, заяви Риза.

По думите му препъни-камъкът за кабинета „Борисов 2“ са проблемите с Изборния кодекс. Риза дори нарече промените в изборните правила „кулминацията на всички проблеми, които досега се събираха и по един или друг начин, само и само някой да си реализира своите кадри във властта“.

От ДПС са категорични, че ако няма промени в Изборния кодекс ще бъдат сезирани и европейските институции, а не само Конституционният съд. От движението смятат, че задължителното гласуване противоречи на основния закон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране