06.08.2015 | 0:49
1 милион долара за Казийски в Япония
Националките до 23 г. паднаха от Италия в контрола

Българският волейболист Матей Казийски беше представен вчера като състезател на японския „Джейтект Стингс” (Кария). Договорът на 30-годишния нападател е за един плюс сезон, а годишната му заплата ще бъде един милион долара.

Очаква се бившият български национал да се присъедини към новия си отбор в края на септември, когато ще бъде и официалното представяне на отбора през феновете. Месец по-късно, на 31 октомври, започва новият сезон в Япония. Миналата година Казийски стана за 4-и път шампион на Италия със състава на „Тренто”, воден от българския треньор Радостин Стойчев. Наставникът наскоро призна, че Матей винаги ще има запазено място в италианския клуб. Двамата работиха заедно 11 г., като тръгнаха от „Славия” и минаха през Русия, Италия и Турция.

Тимът на „Джейтект Стингс” завърши на 5-о място в последното издание на японския шампионат. Седалището на клуба е на 20 км от град Нагоя.
С оглед на новия контракт завръщането на Казийски в националния отбор за предстоящото европейско първенство за мъже, на което сме съдомакини с Италия, изглежда почти невъзможно. Преди време тръгнаха слухове, че се водят подобни разговори, но все още няма яснота по въпроса.

В същото време женският ни национален отбор до 23 г. загуби първата си контрола с Италия с 1:3 (22, -24, 17, 19). Двубоят се игра в Олимпийския център за подготовка в Рим. Българките спечелиха първия гейм с 25:22, но след това допуснаха пълен обрат. По време на срещата старши треньорът на тима Атанас Лазаров даде шанс за изява на всички състезателки. Снощи бе втората проверка между двата отбора. България и Италия са в една група на световното първенство в Анкара. Шампионатът в Турция ще се проведе от 12 до 19 август, а първият съперник на нашите е именно “скуадра адзура”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране