29.05.2015 | 8:57
100 000 лева за „Черно море” при победа на финала
Във Варна се изнервиха от назначението на Ивайло Стоянов за рефер
Българският футболен съюз обяви Ивайло Стоянов за съдия на финала за Купата на България „Левски” – „Черно море”.
Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Крум Стоилов. Петричанинът, известен с прякора Сватбата заради участието си в тв реалити, има един финал в кариерата си: ЦСКА – „Славия” (1:0) през 2011 г. Мачът за трофея е в събота от 20 часа на стадион “Лазур” в Бургас.
На „Тича” обаче изразиха притеснения от назначението му и припомнят двубоя от 30 март 2013 г., когато реферът зачел гол от засада на „Левски”, а след двубоя е бил отстранен от съдийството за неопределено време. Тогава старши-треньор на „Черно море” бе настоящият спортен директор на „сините” Георги Иванов, а неговият помощник Ивайло Петров бе изгоненвъв въпросния двубой. Има още два мача, ръководени от Ивайло Стоянов, за които от варненския клуб също претендират за спорни отсъждания.
Това са шампионатната загуба на „моряците” на „Герена” с 0:1 на 29-и август и полуфиналния мач реванш за купата на България между „Левски” и „Лудогорец”.На „Герена” пък цари сериозно притеснение за състоянието на Роман Прохазка.
Словакът е с травма и снощи треньорът Стойчо Стоев трябваше да вземе окончателно решение дали да го включи в групата. Прохазка се включи в тренировката и според представянето в нея щабът на „сините” ще реши какво да прави. Левскарите ще пътуват за Бургас днес и ще направят една тренировка в Поморие. На нея Прохазка също ще вземе участие. Националният клуб на привържениците на „Левски” пък призова всички фенове да бъдат със сини дрехи на мача с „Черно море”.
Съобщението бе направено чрез страницата на организацията в една от социалните мрежи. Един от лидерите на състава на „Черно море” – Живко Атанасов, обеща на феновете на тима, че той и неговите съотборници ще се раздадат на 100 процента, за да вземат победата.
Според различни информации от Варна шефовете на клуба са обещали отборна премия от 100 000 лева, ако „моряците” вземат трофея. Ако обаче не спечелят, много от футболистите може да си тръгнат от „Черно море”. С „Левски” тази година сме се срещали четири пъти и се познаваме прекалено добре – коментира Атанасов. – „Левски” си е „Левски”, силен отбор с много добро нападение. Но когато ние се раздаваме и играем на 100% от възможностите си, можем да направим всичко. Това е нашият коз – да се раздадем напълно.
„Левски” практикува един стил на игра от доста дълго време. За нашия тим ще се види на финала. Думата има г-н Спасов. Готов съм за финала. Все пак нормално е 11-те, които ще започнат, да са подготвени и да дадат всичко от себе си. Целта е една – да вземем купата. Това ще ми е първи финал. Надявам се след края на мача да съм по-щастлив, отколкото по-тъжен.”
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране