27.06.2015 | 0:06
12 млн. за „Лудогорец“ от Кайсара
Новият треньор изгони национала Христо Златински

„Лудогорец“ ще прибере над 6 милиона евро или около 12 милиона лева за трансфера на Жуниор Кайсара в „Шалке 04“, информираха от клуба официално.

“По повод спекулациите около сумата на трансфера на Кайсара ПФК „Лудогорец“ информира своите привърженици, че сумата ще надхвърли 6 милиона евро, тъй като в контракта са предвидени различни бонуси за клуба, които ще бъдат изплатени съобразно представянето на играча”, се казва в съобщение на разградския клуб.

„Кайсара, ти направи голяма крачка в кариерата си, обличайки фланелката на „Шалке 04“! Направи я, защото вярваше и вярваш, че с работа, мъжество и себераздаване няма непостижими цели. Доказа го в „Лудогорец“. Всяка тренировка, всеки мач за теб беше финал. Уважаваше клуба, уважаваше феновете, уважаваше и противника. Научи български език, за да покажеш още веднъж съпричастност към колектива, към всички нас“, пише в част от благодарностите на клуба към играча.

Изненадваща стъпка прие ръководството на тима обаче, освобождавайки национала на България Христо Златински. Футболистът не замина с отбора за лагера в Австрия. Халфът е уведомен, че новият треньор Бруно Рибейро няма да разчита на него. Златински няма нито една тренировка под ръководството на португалеца, тъй като заедно с останалите национали имаше по-дълга почивка и не бе на лагера в Смолян. Не е ясно кой точно е взел решението за неговото освобождаване, но действията са доста странни, предвид това, че Рибейро не е запознат с качествата на полузащитника. По всяка вероятност Златински ще се завърне в бившия си отбор „Локомотив“ (Пловдив), но разочарованието му е голямо.

За сметка на това пък националният състезател на Конго Джоди Лукоки вече е футболист на клуба, след като беше финализиран договора с „Цволе“ за него. 23-годишният нападател, който има и холандски паспорт, ще се присъедини към лагера на отбора в Австрия на 1 юли. Лукоки е наблюдаван дълго време от скаутския отдел на „Лудогорец“. Той е юноша на „Аякс“, имал е мачове с мъжкия отбор на холандския гранд, а от миналата година е трансфериран в носителя на Купата на Холандия – „Цволе“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране