01.05.2024 | 12:02
Гигантската спекула “Война в Украйна”
Ще си купуваме руски газ и петрол, но само през американски посредници и ще си плащаме комисионна или по-скоро колониална такса за това

Министерството на финансите на САЩ разреши транзакции с руски банки за “енергийни” плащания, включително за петрол, газ и дървен материал.

Добре ли е? Тези циници ни задължават ние да поддържаме санкционния режим, за да могат те да ни продават руски ресурси. С две думи ще си купуваме руски газ и петрол, но само през американски посредници и ще си плащаме комисионна или по-скоро колониална такса за това.

Естествено, грабежът за благозвучие се нарича “диверсификация” на енергийните доставки – това плещят постоянно всички чиновници на американската администрация, които се подвизават в България.

Същото важи за цяла Европа, чиято икономика в момента се ръководи от великите плановици в Брюксел – секретерката на Сорос Урсула и дипломат номер едно на ЕС Борел заедно с една камарила кукли на конци, които незнайно защо се наричат “европейски лидери”.

Кое точно не ви е ясно? Всички плащаме за чужда война и налагаме санкции под диктата на една олигархична клика във Вашингтон, за да могат тамошните властелини на финансите да извличат огромни печалби и да поставят под пълен контрол икономиките на европейските държави. Всичко това се случва благодарение на тежко зависими политици, които използват русофобска риторика като прикритие за този обир.

А у нас от една година всички се занимават с една шайка аферисти и дребни провинциални измамници, които били “промяна”. Междувременно гигантската спекула, която наричат “война в Украйна” си върви с пълна сила и в името на капитала гинат хиляди, а милиони са превърнати в бежанци.

Да ви е честит Първи май! Ден на трудещите се за свръхпечалбите на един олигархичен октопод, на шайка плутократи, които ви промиват мозъците с всички възможни средства, за да продължава дълговата въртележка весело да се върти!

Страхил Ангелов, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране