26.06.2015 | 17:36
18 г. затвор за британския педофил, убил 11-годишния Станислав
75-годишният Брайсън ще трябва да заплати и по 100 000 лева на двамата родители
Петчленен състав на Видинския окръжен съд осъди на 18 г. затвор британския гражданин Дейвид Бел Брайсън за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов.Наказанието ще бъде излежано в затвор при първоначален строг режим.

75-годишният Брайсън ще трябва да заплати и по 100 000 лева на двамата родители на убитото момче – Христина Кръстева и Веселин Василев. Видинският окръжен съд потвърди и мярката за неотклонение наложена на Брайсън – „задържане под стража“.

Дейвид Бел Брайсън бе обвинен в убийство по особено мъчителен начин на 11-годишния Станислав Милчов от видинското село Лагошевци. Момчето изчезна на 4 януари 2012 г. от дома си и бе в неизвестност 17 дни. Трупът му бе открит на 21 януари в дол на местността „Диловец“ в землището на селото. Следствието установи, че причината за смъртта на детето е удушаване.

През януари 2013 година Окръжният съд във Видин осъди Брайсън на 18 години затвор. Решението бе потвърдено от Софийски апелативен съд, но през януари т.г. Върховният касационен съд отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане.

Проведените заседания по делото през февруари, март и май бяха отложени с искане за произнасяне на още експерти и свидетели по делото.  Дейвид Бел Брайсън не е осъждан, а преди присъдата е живял повече от шест години в село Лагошевци.

Британският гражданин ще трябва да заплати такси в размер на близо 27 000 лева, а присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране