15.07.2015 | 0:23
200 ченгета потушиха цигански бунт в Ихтиман
При масирана акция в града са разкрити куп престъпления

200 униформени служители на МВР, включително и от жандармерията и от столичната полиция, са били необходими, за да бъде потушен зараждащ се бунт в циганската махала в Ихтиман. Това става ясно от съобщение, разпространено от прокуратурата и МВР.

Всичко тръгнало от обикновен битов инцидент. Около 19  ч. в понеделник в полицията в града е получен сигнал от жена за счупено стъкло на междуетажна площадка в жилищен блок в града. Веднага бил изпратен автопатрул, който на място установил 45-годишния Г. Г., който имал предишна полицейска регистрация за средна телесна повреда. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние, буйствал и крещял през счупения прозорец и затова бил отведен в сградата на районното управление, разказва МВР.

Три часа по-късно мъжът бил прегледан в болницата в Ихтиман, а лекарите установили, че може да бъде задържан в полицейския арест. На излизане обаче двамата младши полицейски инспектори, които го конвоирали, били пресрещнати и нападнати от група мъже и майката на задържания. „Със сила и заплахи по отношение на полицейските служители те скъсали униформите на служителите на реда, заканвали им се и успели да освободят задържания, след което се разбягали в различни посоки. Г. Г. избягал от мястото с белезници“, описва МВР.

Веднага започнало издирване на арестувания и той и брат му били задържани във вторник сутринта в жилище в кв. „Клисарци“ на Ихтиман, където се укривали. Районната прокуратура задържала за 72 часа шестима по обвинение в принуда спрямо полицейски органи.

В Ихтиман са изпратени около 200 униформени служители, които провели мащабна операция в града, при която са разкрити множество престъпления. Проверени са 12 адреса, като на един от тях са намерени различни документи, за които е образувано разследване – седем лични и пет дебитни карти, два тефтера с имена и суми, акт за раждане на жителка на квартала и бележки с ПИН кодове на карти. Собственичката на жилището е отведена в районното управление. При извършените проверки са спрени и три камиона с девет души в тях, които били без документи. Изяснява се собствеността на товарните автомобили и за какво са били използвани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране