04.09.2015 | 0:01
38 партии са подали документи в ЦИК
До 14 септември електронните медии трябва да обявят на интернет страницата си тарифите

38 партии и една коалиция са подали към момента желание да се явят на изборите за местна власт, съобщиха от Централната избирателна комисия. В кампанията за националния референдум желание за агитация в полза на отговор “Да” са подали две формации – ПП “Българска социалдемокрация” и ПП “Единна народна партия”.

До 14 септември електронните медии трябва да обявят на интернет страницата си тарифите, условията и редът за предоставяне на време за отразяване на предизборните кампании. До 24 септември те трябва да изпратят до Сметната палата тарифите си. Медиите с национален обхват ги изпращат и до ЦИК, а местните – до ОИК.

Всички доставчици на медийни услуги са длъжни да обявят на интернет страниците си информация за договорите, сключени с инициативните комитети, партиите и коалициите във връзка с предизборната кампания. Информацията се публикува в тридневен срок от сключване на договора и се премахва не по-късно от обявяване на резултатите от изборите и от проведения национален референдум.

Съставът на 143 ОИК е ясен. При 130 от тях има съгласие за състава между формациите, за останалите ЦИК ще заседава, стана ясно на редовния брифинг на говорителите на комисията.

1 коментар

  1. Ник каза:

    Абе,няма ли да махнете тази гавра със знамето? Българи ли сте,или ибрикчии? Чл. 166 от Конституцията,прочетете го най-сетне! Водоравно са цветовете,еднозначно е казано!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране