23.10.2017 | 0:01
4000 подписа срещу добива на газ в Добруджа
На 28 октомври се очаква нов протест и блокиране на същия път, организиран от земеделците в областта

Над 4000 подписа са събрани вече срещу намерението за добив на газ в Добруджа, тече петиция и в интернет. Жителите на Генерал Тошево отново излязоха вчера на протест срещу инвестиционното намерение за добив на природен газ в землищата на 18 села от района.

С надути клаксони и форсирани двигатели стотици мотори и автомобили потеглиха от Генерал Тошево към село Кардам, където ги очакваха още недоволни. Те искаха да затворят половината от път 2-29, водещ към ГКПП „Йовково“, но от Агенцията „Пътна инфраструктура“ не им разрешиха, затова протестиращите решиха да се движат по пътя, без да спират. Така около 200 коли се включиха в протестното шествие, като колоната бе предвождана от полицейски патрул, следван от около 50 мотоциклета.

Целта на хората е инвестиционните намерения за добив на природен газ да бъдат преустановени. Предвижда се изграждането на 5 площадки и 41 сондажа. „Добруджа няма да се предаде“ е основното мото на протестиращите. Тази седмица продължават обществените обсъждания в На 28 октомври се очаква нов протест и блокиране на същия път, организиран от земеделците в областта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране