26.03.2018 | 3:25
450 хил. българи ще пътуват по Великден
Прогнозата е да има и много чуждестранни посетители, които ще се насочат основно към по-големите градове

Очаква се над 450 хил. българи да пътуват около предстоящите празници по Великден, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че в тях влизат пътуванията в страната и в чужбина. Основно се планира пътуванията да са насочени от големите градове в страната към малките и селата. Прогнозата е да има и много чуждестранни посетители, които ще се насочат основно към по-големите градове.

Все повече българи избират да пътуват в България. През миналата година сънародниците ни са реализирали около 9 млн. нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла. Само през лятото в периода юли – септември близо 2 млн. български граждани на 15 и повече години са осъществили туристически пътувания. От тях над 1,6 млн. души са избрали да посетят място в страната, а около 300 хил. са пътували зад граница.

Посещенията на чужди туристи през зимния сезон, който и тази година ще бъде по-дълъг, са близо 895 хил. в периода декември – януари. Те се увеличават със 17% спрямо същия период година по-рано. Очакваме и за другите месеци от сезона да постигнем нарастване, коментира още тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране