16.06.2015 | 17:38
50-годишна българка опита да прекара през границата дрога за 5 млн. лв.
Йорданка Христовска е арестувана за контрабанда на 60 кг от наркотика на "Капитан Андреево"

Хасковската прокуратура задържа 50-годишна жена за контрабанда на близо 60 килограма хероин за над 5 милиона лева.

На 12 юни на ГКПП „Капитан Андреево“ при извършена митническа проверка на пътнически автобус са отрити 5 раници, съдържащи 146 броя пакети с прахообразно вещество. При извършения наркополеви тест е установено, че веществото е хероин. Установено е при разследването, че пакетите са били пренесени от Йорданка Христовска, пътувала с автобуса от Истанбул към България, уточнява БГНЕС.

На 50-годишната жена е повдигнато обвинение за контрабанда на хероин в особено големи размери – 59,636 кг. Стойността на наркотика е 5 367 240 лева (пет милиона триста шестдесет и седем хиляди двеста и четиридесет лева). От прокуратурата заявяват, че това представлява особено тежък случай – престъпление по чл. чл.242, ал.4, във вр. с ал.2, предл. 1 от НК.

Христовска е задържана от прокурора до 72 часа. Предстои днес Окръжният съд в Хасково да разгледа искането на прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на разследването са събрани доказателства и за още две лица, съпричастни към извършване на престъплението. Те са задържани и се конвоират към Окръжна прокуратура – Хасково, където ще им бъде повдигнато обвинение. Процесуално-следствените действия продължават.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране