04.02.2016 | 0:01
$700 000 за Кобрата от мача с Чисора в София
Пулев лично организира боя заедно с клуба си „Зауерланд"

Кубрат Пулев ще се бие с Дерек Чисора за европейската титла при свръхтежките професионалисти. Битката ще е в София, след като самият британец изрази желание да се срещне с българина на негова територия. Чисора трябваше да се бие с Антони Джошуа на 9 април, но 26-годишният англичанин се отказа да излезе на ринга. Така притежателят на вакантната титла ще бъде решен в съревнование между Пулев и Чисора през пролетта. Очаква се „Арена Армеец“ да се пука по шевовете, а Кобрата да прибере 700 000 долара от мача.

Как ще бъде организиран двубоят? Източник от обкръжението на Кубрат съобщи пред „Всеки ден“, че нашият боксьор се гласи самият той да бъде организатор заедно с клуба си „Зауерланд“. Двете страни ще си делят парите по вече договорена схема. Германският клуб ще прибере сумата от тв правата, която ще плати някоя немска телевизия, най-вероятно SAT1. Става въпрос за около един милион долара. Кобрата, от своя страна, получава всички приходи от билети. Очаква се зрителите в 12-хилядната зала да платят входни такси, чиято стойност в зелена валута ще бъде поне половин милион долара. Приходите от реклама, които се очаква дори да надхвърлят един милион, пък ще се делят поравно.

Кобрата и „Зауерланд“ обаче ще трябва да платят и разходите за мача. В тях най-соленото перо са хонорарите на останалите боксьори, които ще се бият в „Арена Армеец“. Очаква се да има най-малко шест подгряващи мача, така че ще се плаща на още общо 13 боксьори начело с Чисора. След всички разходи за Кобрата би трябвало да останат 700 хилядарки в зелено.

32-годишният Чисора пък бил амбициран да удари нашия на негова територия и така да докаже, че е много по-добър от него. „Нямам нищо против да се бия срещу Кубрат Пулев в неговата страна. Чакам само дата“, заяви британският боксьор, който има 25 победи, 17 от които с нокаут и 5 загуби на професионалния ринг.

Кобрата пък отдавна иска да се изправи на ринга пред българска публика и ето че златният шанс това да се случи е налице.

Очаква се интересът към събитието да надмине този към шоуто, което Григор Димитров направи срещу Гаел Монфис в края на миналата година. Двубоят на Гришо бе демонстративен, докато при Кобрата ще бъде заложена европейската титла по бокс.

Димитров обаче също се облажи стабилно. Говори се, че с мениджъра му Георги Стоименов са прилапали почти 1 милион долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране