01.06.2015 | 0:27
Ако държавата се опита да ти прецака бизнеса и не успее, трябва да си плати
Пламен Стоянов съди България в Страсбург за 85 млн. евро

Пламен Стоянов-Дамбовеца съди държавата в Страсбург за 85 млн. евро за пропуснати ползи. Заедно с брат си Йордан той бе обвинен в източване на металургичния комбинат „Кремиковци“ със схеми за изкупуване и рециклиране на метали.

Ако държавата се опита да ти прецака бизaнеса и не успее да докаже обвиненията си, трябва да си плати, категоричен бе бизнесменът пред Нова телевизия.

Делото „Октопод“ не може да стане дело. Заради делото октопод беше създадена специализираната прокуратура. От мен отпаднаха всички обвинения, посочи Дамбовеца. Шеста година съм още жив и не съм фалирал, каза още той.

Арестуваха ме по отработена ченгеджийска схема. Не зная как не ни застреляха. Пред къщи имаше 200-300 души с автомати, спомни си Стоянов.
Той каза, че няма доверие на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който в момента усилено се проявявал като законотворец.
Бизнесменът бе категоричен, че не бива да допускаме чужди посланици да деструктурат бизнеса ни и да отварят път за свои компании. Аз работя прекрасно с руски компании. Ама руският посланик не е ходил в прокуратурата, както правеше американският, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране