17.01.2023 | 12:11
Александър Симов нападна Радев, че е дал мандата на БСП…
Третият мандат е обречен предварително

Бившият депутат от БСП Александър Симов нападна президента Румен Радев, след като се разбра, че той ще връчи третия мандат за управление на Българската социалистическа партия.

В интервю за БНР Симов каза: „Една от задачите на президентската институция е да продължи атаките срещу БСП. Там има битка за овладяване на левицата. Третият мандат поставя БСП пред изпитание, защото е отговорност.“

Александър Симов нападна и вицепремиера Атанас Пеканов, който според думите му е готвен за следващ служебен министър-председател. „Има опит за създаване на нещо ново полуляво, което отново да удари БСП. Ще има опит Пеканов да бъде лансиран като партиен лидер“, допълни Симов.

По думите на екс депутата третият мандат е обречен предварително заради специфичната позиция на ГЕРБ. Вредно е в рамките на две години България да е в режим на предсрочни избори, но още по-вредно е служебно правителство, което не е неутрален участник, а се меси сериозно в в политически процес, смята той и се усъмни, че се върви към промяна на управленския модел на страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране