18.08.2023 | 10:46
Алексей Петров взривил бившата жена на Бойко Борисов
Срещу Трактора стартирала разработка „Рамбо“ след атентат срещу Цветелина Бориславова през 1997 г.

Застреляният в сряда от наемен убиец Алексей Петров стои зад бомбения атентат срещу банкерката Цветелина Бориславова, бивша половинка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пише в. „Уикенд“. През пролетта на 1997 г. бизнесдамата оцеля по чудо, след като адска машина направи на парчета джипа й.

Бомбеният атентат се разигра на 27 март 1997 г. в идеалния център на София – на пресечката на улица „Раковски“ и бул. „Евлоги Георгиев“ около 20,15 ч. вечерта. Тогава Цветелина Бориславова излиза от офиса си, за да изключи активиралата се аларма на синия й джип „Опел Фронтера“, когато мощна взривна вълна я изхвърля на 15 метра.

Оказва се, че бомбата е поставена под джипа й е активирана чрез СИМ карта за мобилен телефон, на който номер е прозвънено – актуален за времето си метод за бомбени взривове.

Детонацията от взрива избива прозорците на всички околни сгради, а отломки от взривения джип нарязват брутално лицето на Цветелина Бориславова. Впоследствие жената до Бойко Борисов се подлага на серия от пластични операции в чуждестранни клиники, за да спаси обезобразеното си лице.

В момента на взрива джипът на Цветелина Бориславова е бил паркиран на „Раковска“ №188, на тротоара пред офис на охранителната фирма „Аполо и Болкан“ и присъдружната й „Левски-Спартак“- силови групировки, ръководени от бившите командоси Алексей Петров и Златомир Иванов – Златко Баретата. Офисът на самата Бориславова е бил от другата страна на улицата.

В онзи момент Цветелина Бориславова е ръководела фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове, която е била обект на рекет от страна на „Аполо и Болкан“, спомнят си оперативни работници на ЦСБОП.

Заради бомбеният атентат срещу Цветелина Бориславова, а и заради десетки други сигнали за рекетьорски прийоми, срещу Алексей Петров е открита разработката „Рамбо”, в която се събират данни, че въоръжена група бивши и настоящи барети рекетират бизнесмени. Заради тази разработка през 1998 г. тогавашния МВР шеф Богомил Бонев отказва да даде застрахователен лиценз на „Левски Спартак” – дружеството майка на „Аполо и Болкан“. Лицензът на застрахователното дружество на Трактора е спасен чрез сделка с израелски консорцциум и прекръстване на компанията на „Лев Инс“.

1 коментар

  1. Асан каза:

    Браво бате, браво Бойко

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране