03.11.2016 | 19:54
„Алфа Рисърч“: Разликата между Цачева и Радев се топи драматично
Очаква се невиждана избирателна активност на президентския вот

Сигурен балотаж между кандидатите на ГЕРБ и БСП Цецка Цачева и ген. Румен Радев, показва последното проучване на „Алфа Рисърч“ по поръчка на „Нова телевизия“. Макар двамата да остават основни претенденти, разликата между тях е под 4 на сто – 26% за Цачева, 22 % за Радев. Според социологическата агенция балотажът между Цачева и Радев е сигурен. Трети е Красимир Каракачанов (ВМРО, НФСБ и „Атака“), но той събира двойно по-малка подкрепа – между 11 и 12%.

И в изследването на „Алфа Рисърч“ издигнатият от инициативен комитет Веселин Марешки и подкрепеният от ДПС Пламен Орешарски набират преднина и се нареждат непосредствено след първите трима. Докато при изследването през октомври, преди ДПС да заяви официално подкрепата си за Пламен Орешарски, той не събираше и 1% от гласовете, сега близо 7 на сто декларират, че ще гласуват за него. 69% от запитаните са заявили, че възнамеряват да гласуват на изборите за държавен глава на 6 ноември. Изследването не включва прогноза за балотажа.

Изследването на „Алфа Рисърч“ е проведено сред 1034 пълнолетни граждани от цялата страна в периода 31 октомври-02 ноември 2016 г., чрез пряко стандартизирано интервю по домовете. Проучването е по поръчка и платено от „Нова телевизия“. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране