29.09.2019 | 10:05
Ами сега!? Това наистина e голямо безумие
Силвано Пранди рискува да си плюе на реномето

Ще стане ли послушник Силвано Пранди и ще си плюе ли на реномето? Въпросът възникна след извънредното заседание на Управителния съвет на волейболната ни федерация. На Пранди беше разпоредено за решителната олимпийска квалификация в Берлин през януари да върне в националния отбор опитните състезатели, на които не разчиташе на Евроволей 2019. „Трикольорите“ се провалиха на шампионата на Стария континент, което беше отчетено и на днешното заседание на УС.

За Европейското Пранди не разчита на опитните Николай Николов, братята Валентин и Георги Братоеви, Николай Учиков и Владислав Иванов – Лимона. Сега обаче изглежда ще трябва да ги върне в отбора, за да изпълни изискването на инж. Данчо Лазаров и компания. Дали обаче ще го направи?
Не трябва да се изненадваме, ако доказаният италиански специалист не позволи да му се бъркат в работата. Всеки уважаващ себе си треньор би постъпил точно по този начин. Защото в противен случай – ако наистина върне нежеланите от него, автоматично ще му бъде лепнат етикета на послушник.

А и как Пранди ще работи с Братоеви, например, при положение, че очевидно го ненавиждат. Съдейки по поведението им след отпадането от Европейското. Само чакаха провал на отбора, за да му се нахвърлят като лешояди.

Да, някои сигурно ще одобрят решението на БФВолейбол – да се разчита на най-опитните състезатели, но да нареждаш на треньора е наистина голямо безумие. Щом Пранди ги е отписал, значи има своите доводи.

Случилото се днес ни кара сериозно да се замислим дали това не е обичайна практика в БФВолейбол – да бъде нареждано на треньорите кого да викат… Май Лазаров и компания направиха грешка, обявявайки публично условието, което бе спуснато на италианеца.

Истината е, че националите ни почти сигурно няма да играят на Олимпиадата в Токио, колкото и да не ни се иска да е така. Златният шанс беше пропилян – драматичната загуба от Бразилия. След краха във Варна нашите рухнаха психически, което пролича на Европейското.

И на самия Пранди му е пределно ясно, че приключва с България. Професора знае много добре, че целта е изключително трудно постижима – да класира отбора на Олимпиадата в Токио. Дали пък нямаше да е по-добре да си тръгне още сега и с нов селекционер да се търси „освежаването“. Защото със сигурност имаме качествени волейболисти, които отново ще ни радват.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране