22.07.2015 | 19:19
Анастасов пред МИГNews за SMS-гафа: Не съм Димитър Байрактаров, за да разбирам от всичко
Депутатът от ДПС не вижда нищо необичайно в питането му как да гласува в парламента
Снимка: БГНЕС

„Аз не съм Димитър Байрактаров (депутат от Патриотичния фронт, б.р.), за да разбирам всичко“. Така зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Станислав Анастасов коментира пред МИГNews.info комичната случка днес в парламента, когато журналисти го забелязаха да изпраща SMS с очакване да получи инструкции как да гласува.

Циркът се разиграва на заседанието на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Съобщението до колежката му Ферихан Ахмедова е със следния текст: „Фери, как гласуваме по Закона за тютюна на Министерски съвет„. Комичното в случая е, че промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия са внесени от председателя на партията Лютви Местан и група народни представители от ДПС и от правителството, съобщи Btv. Депутатът обаче твърди, че законът е внесен само от Министерски съвет и това може да се провери на сайта на парламента.

Според Станислав Анастасов нямало нищо необичайно в това да се допита до колегите си, когато е необходимо. „Естествено е да поддържаме контакт с парламентарната група“, заяви депутатът. И допълни: „Ако не знаете как функционира парламентарната демокрация мога да ви изпратя линкове от сайтове.“

От думите на депутата стана ясно, че той е много „обиден“ на МИГNews заради публикации, описващи негови спорни решения по време на краткият му престой в Министерство на околната среда и водите. Драмата очевидно е свързана и с поредицата от публикации за липсващата му „германска диплома“. Освен това Анастасов знаел, че негативното отразяване на всички събития около парламентартата му дейност му било „наша слабост“.

Бихме искали да уверим „обидения“ депутат, че е наш „любимец“ именно заради гафове като днешния. При това положение е повече от очевидно, че ще продължим следим с интерес и словесното му творчество в парламента – място, където май е попаднал случайно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране