31.07.2017 | 11:51
Андрей Райчев: ГЕРБ е затиснала здраво хората по места
Срещу партията има недоволство, но няма съпротива, смята социологът

ГЕРБ стана огромно и повсеместно явление и затова истории като „Суджук гейт“ ще оказват все по-голямо влияние, заяви социологът Андрей Райчев пред Нова тв. Според него корупцията в момента е свързана с рушветите около получаването на държавните поръчки.

Доскоро съдбата на ГЕРБ беше съдбата на имиджа на Бойко Борисов. Вече не е така, смята Райчев. „Времето, когато имиджът на ГЕРБ зависеше само от рейтинга на Бойко Борисов, отмина. Нещата се промениха – не е като преди: падне Борисов, пада и партията. Тя стана огромно и повсеместно явление и затова случки като „Суджук гейт“ ще оказват все по-голямо влияние, заяви Райчев. Според него корупцията в момента е свързана с рушветите около получаването на държавните поръчки.

„Държавата е най-големият купувач – ако всички поръчки в страната са 100, то 40 се падат на държавата“, каза той. Има нетърпимост в обществото, ГЕРБ е затиснала здраво хората по места. Управляващите трябва да започнат да се чистят, смята Райчев.

Срещу ГЕРБ има масово недоволство, но няма съпротива. Ще се появи съпротива, а от ГЕРБ не издържат на никаква съпротива, твърди още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране