18.11.2015 | 20:03
Араби нахлули в НБУ! Викали: Аллах Акбар!
МВР: Няма данни за такъв инцидент в сградата на университета
Чужденци са нахлули вчера в Нов Български Университет. В момента полицията проверява случая.
Зам.-министърът на МВР Красимир Ципов потвърди по време на заседание на вътрешната комисия в парламента, че и до полицията е достигнала подобна информация.

Преди минути от МВР официално съобщиха, че не е имало подобен инцидент. Подробности за случая бяха поискани от депутата от БСП Красимир Янков, който обясни, че новината се появила в социалните медии.

Според информациите чужденците били араби и викали „Аллах Акбар!“.  Те нахлули във ВУЗ-а в столичния кв. „Овча купел“ с арабския призив, преминали по коридорите на университета и накрая се върнали обратно в имигрантския център, разположен в съседство.

Ципов обаче нито потвърди, нито отрече това и обеща на депутатите подробности на заседание на комисията утре. Национално звено за обработване на резервационни данни ще заработи в ДАНС от юли. Това решха депутатите от вътрешната комисия, които подкрепиха предложение за промяна в закона за агенцията по сигурността.

Идеята е звеното да събира и анализира данни за имената на пътниците на авиокомпаниите, за техните дестинации и багаж. Въздушните превозвачи са длъжни да предоставят на звеното данните за своя сметка. Ако не го направят, ще подлежат на глоба.

Проектът предвижда шеф на звеното да е служител на ДАНС.  За да заработи новата структура и за борбата с тероризма ще са нужни 4 милиона лева, стана ясно от думите на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.  Проектът беше подкрепен от всички групи с изключение на БСП. Социалистите се въздържаха, защото стана ясно, че нужните средства не са осигурени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране