28.05.2023 | 19:38
Асен Василев с първи коментар след изтеклия запис: Няма дума, зад която не заставам
От записите, според него, не излиза нещо, което не се е знаело от избирателите, или от ГЕРБ.

Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са доста различни. За да тръгне държавата и да има правителство, предложихме кабинет на малцинството още преди първия мандат. След това направихме отстъпка. 4-часовият запас всички трябва да го чуят, за да видят, че няма коалиция, няма договорки и това е тежко решение – да приемем човек от ГЕРБ, за да тръгне страната. На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал”.

Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев пред NOVA.

„Отрязани са определени части от мои изказвания – като това за съгласуването на службите или че трябва да се направят промени в държавната администрация. Абсолютно заставам зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на избирателите”, каза Василев.

Той посочи, че академик Николай Денков е оторизиран да води тези преговори, заедно с Мария Габриел от другата страна и те ще продължат, когато могат.

„Властта за нас не е самоцел. Властта е, за да могат да се свършат полезни неща за страната – Еврозоната, Шенген, почистване на правосъдната система”, каза Василев.

От записите, според него, не излиза нещо, което не се е знаело от избирателите, или от ГЕРБ.

„Цялата мелодрама, която се опитва да се развие около това нещо, може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес”, каза Василев.
Запитан дали трябва да се промени ротацията и Мария Габриел да е премиер в първите 9 месеца, Василев каза, че личното му мнение е, че не трябва.

1 коментар

  1. Антикомунист каза:

    Естествено е че всички началници на служби трябва да бъдат съгласувани с партньорските служби, за да може след това да има обмен на информация. Затова все още не сме в Шенген, защото лъжем партьорите си и те го виждат. Хиляди служители на службите в България са пробити и ненадежни. Война е и има огромен хибриден натиск срещу България. Всичко в този запис си е така, както е казано. Какво кудкудякат от БСП и Възраждане – ненужни никому некадърни партии. На ГЕРБ не трябва да им се получава изнудването. Б. Б. има огромен интерес да има правителство и ще го направи. Президента е руско прокси и иска да няма редовно правителство и да я няма Украйна. Намира се в пълна изолация и в ЕС и в НАТО. Държавата е докарана до този хал от всички стари партии ГЕРБ, БСП, ДПС – тотален разпад на държавността, корпуция, престъпност, слугинаж, смачкани институции. Пълен отказ на съд и прокуратура от правораздаване по високите етажи на властта. Цяла една паралелна престъпна действителност….. Как да говорят тези хора? Те назовават нещата с истинските им имена. Руди гела беше употребен по най-арогатнтния начин и утре ще бъде захвърлен и от свои и от чужди, като ненужна вещ. Няма да му дадат даже и това което са му обещали. Много голям наивник…. Получи си петте минути слава под прожекторите и само с тях ще си стане.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране